Restaurace
s pekárnou Eska z pražské čtvrti Karlín je již neodmyslitelnou součástí
tamní gastronomické kultury. Jejich chleby jsou už prakticky legendární
a přináší nám obrovskou radost, že se naskytla příležitost použít
jejich neprodané kusy jako surogát části sladu v nové IPA. Chleba, který
jsme použili, se jmenuje "33" pro jeho 33% podíl žita, proto jsme i my
použili 33% žitného sladu.
Užití žita v pivu není žádná novinka,
propůjčuje mu specifický charakter, který je citelně peprnější než
tradiční sladovaný ječmen a skvěle se proto komplimentuje s chmelovou
hořkostí. Pro Tekutý Chleba jsme proto vybrali chmely a režim chmelení
typický pro západní pobřeží Spojených států. Výsledkem jsou citrusové,
ovocné a pryskyřičné tóny a vyšší hořkost, která díky žitu opravdu
vynikne.
750 ml, alk. 6,5% obj.
Pivní styl
ŽITNÁ IPA
Chuť
hořká, chmelová
Složení
Voda,
ječné a
žitné slady,
žitný chléb, chmelové výrobky.
KOnzumace
Podávejte a pijte vychlazené.
Skladování
Chraňte před mrazem a přímým slunečním světlem. Nejlépe pak uchovávejte na chladném místě do 8 °C.